Resa med barn

Flyga med barn – bästa tipsen

När det är dags för familjesemester är det mycket som ska planeras. Väskorna ska packas och hemmet ska städas innan man beger sig av. Kanske ska man även hitta hundvakt till familjens hund, se till att slänga sopor och betala räkningar i tid. Att resa tillsammans med familjen är otroligt roligt och man har möjlighet att uppleva många fina stunder tillsammans. Det är dock även kämpigt och kan vara lite extra knepigt om man reser med små barn.

Ska du ut och flyga med små barn har vi de bästa tipsen för dig! Med våra knep blir resan mycket enklare, smidigare och trevligare för alla inblandade.

  • Se till att vara ute i god tid och åk hellre en timme för tidigt till flygplatsen än en timme försent. Det är alltid någon som kan råka bli kissnödig på väg till flygplatsen, vid incheckningen eller precis när ni ska på planet.
  • Barn blir snabbt rastlösa, så underhållning på planet är ett måste. Ta med kritor, roliga spel, mumsiga snacks och ladda mobilen med appar som inte kräver internetuppkoppling.
  • En olycka kan lätt hända, oavsett om det är ett glömt toalettbesök eller en juiceflaska som spills ut. Ha ombyteskläder nära tillhands om ni skulle behöva.