Allt om lån

Hur funkar privatlånet?

Privatlånet är idag en av de vanligaste och populäraste låneformerna att välja. Med ett privatlån behöver du inte lämna någon säkerhet och du kan också ansöka på mycket bekväma villkor. Här kommer vi att berätta mer om hur låneformen fungerar, hur du kan använda den och hur mycket du kan låna.

Ett privatlån är kort och gott ett konsumtionslån som gör det möjligt för dig att använda pengarna till vad du vill. Du kan ansöka om ett privatlån för att finansiera en stor fest, för att ha en kontantinsats till bolånet eller för att ha råd mitt ditt drömbröllop. Lånet kommer utan säkerhet och det finns aktörer som erbjuder lån utan UC såväl som privatlån trots betalningsanmärkningar, även om det sistnämnda inte alltid är det lättaste att hitta. Låneformen kännetecknas av sina relativt höga belopp (max 600.000 kronor) och sin långa löptid (1-20 år).

Hur kan man använda ett privatlån?

Pengarna från ett privatlån kan användas precis som du vill. Du kan köpa en bil, betala en stor tandläkarkostnad, finansiera en utbildning eller kurs, men också köpa inredning eller renovera i hemmet. Du får således göra nästan precis vad du vill. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett lån alltid måste betalas tillbaka, oavsett hur mycket pengar du väljer att låna.

Hur mycket kan man låna med ett privatlån?

Med ett privatlån kan du vanligtvis låna ett belopp mellan 10.000 kronor och 600.000 kronor. Hur mycket just du får beviljat beror på hur din inkomst och din kreditvärdighet ser ut. I samband med att en kreditupplysning tas på dig som låntagare kommer banken att se om du kan klara av månadskostnaden eller inte.