Hårvård

Så använder du en hårinpackning rätt

Är du en av många som applicerar hårinpackningen som det sista steget i din hårvårdsrutin? Då är du också en av många som begår ett vanligt misstag. Många tror att en hårinpackning ska appliceras sist, men sanningen är att inpackningen faktiskt ska till redan efter schamponeringen. Här berättar vi varför.

När du tvättar håret med schampo ser du till att öppna upp dina hårstråns översta lager. På så sätt kan håret bli rent och smuts och bakterier kan tvättas bort. Med balsamet stänger du sedan håret igen så att det blir motståndskraftigare. Inpackningen är full med bra och vårdande vitaminer och därför är det viktigt att du applicerar det efter din schamponering. Då är hårstråna öppna och kan suga åt sig all den näring som inpackningen har. Applicerar du inpackningen efter balsameringen kommer hårstråna att vara ”skyddade” och därför kan formulan inte tränga in på djupet.

Kan man använda inpackning istället för balsam?

Balsam och inpackning är inte samma sak och ska därför inte förväxlas. Inpackningen stänger inte igen dina hårstrån och därför bör du inte använda det som ett substitut för balsam. Vi rekommenderar båda produkterna när du tvättar håret, men observera att inpackningen bara behövs ca 1-2 gånger i veckan och sällan oftare än så.