Hårvård

Så skyddar du din hund på vintern

Är du ägare till en fyrbent vän? Som hundägare är det ditt ansvar att se till att hunden får den omsorg och vård som den behöver för att må bra. Under sommaren kommer du behöva tampas med bland annat myggbett, solsveda och fästingar, men under vinter och höst finns också många problem att se upp med.

Under vintern är det väldigt kallt i många delar i Sverige och kylan är något som kan påverka din hund negativt. Även om många hundar tycker väldigt mycket om snö kan både päls, hud och tassar behöva extra mycket omvårdnad. Här nedan listar vi vad du ska tänka på för att hålla din hund trygg i vinter – från praktiska hundskor till salvor och täcken.

Vintertrygg hund – bästa knepen

Här nedan har vi samlat några punkter med tips på hur du kan ta hand om din hund bäst i vinter.

  • Investera i ett par bra hundskor som skyddar hundens tassar. Väta och is kan göra så att tassarna torkar ut och spricker, vilket kan bli mycket smärtsamt för hunden.
  • Ett bra täcke bör alla hundar ha – även de med mycket päls. Välj gärna ett fodrat täcke som är vattentåligt för att förhindra att hunden bli nedkyld och huden torkar ut.
  • En bra tassalva är att rekommendera under vintern. Även om hunden har på sig skor kan salvan återfukta huden under den tid då luften är som torrast. Välj gärna en riktigt fet salva som är vattenresistent.

Hårvård