Allt om lån

Egenvård av den yttre och inre hälsan

Hur du mår på insidan speglar sig oftast på utsidan. För att se fantastisk ut är det viktigt att du vårdar både ditt inre och ditt yttre. Det är inte många som tänker på att insidan och utsidan påverkar varandra. När det kommer till det yttre är träning och hudvård viktiga komponenter. Att hitta bra hudvårdsprodukter är a och o för en välmående hy. Om du vill ha riktigt bra produkter att vårda dig själv med är ett tips att kolla in Elixir som erbjuder exklusiv hudvård. Elixir har en hel hudvårdsserie med produkter som har en dokumenterad effekt mot diverse hudproblem men även mot hy som åldras. Med produkter från Elixir har du alla förutsättningar för en vacker hud.

Var fysiskt aktiv varje vecka

Fysisk aktivitet är en annan viktig faktor i egenvård av det yttre. När du motionerar och tränar regelbundet håller du kroppen i trim. Att kroppen är i bra form gör att du minskar risken att drabbas av värk men också olika sjukdomar. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vuxna människor i åldern 18-64 år ska utföra pulshöjande motion varje vecka omkring 150 till 300 minuter. Om du har ett stillasittande arbete är det av största vikt att du tar små pauser för att röra på kroppen och få igång cirkulationen.

Att skratta är medicin för själen

När det kommer till det inre är det viktigt att tänka på vad du äter. Maten är en viktig byggsten i helhetshälsan. Bra mat kommer göra att du känner dig bra på insidan men det ger även energi så att du orkar med vardagen. Att skratta är en sak som verkligen kan lyfta det inre. Umgås med människor som du gillar och som får dig att skratta. Relationer är något som kan ha positiva effekter på måendet. Om du vill må riktigt bra inombords ska du testa att hjälpa någon annan. Små gester som du gör för andra kan göra dem riktig glada och i nästa steg även dig. Att öva på tacksamhet är ett annat knep som kan vara upplyftande. När du påminner dig om de bra sakerna i livet blir du lättare till sinnet. Det kan dock krävas lite övning och kontinuitet för att det ska få riktigt bra effekt.

Prioritera återhämtning

Stress är något som ditt inre inte mår bra av i det långa loppet. Stress i sig är inte det farliga utan det är bristen på återhämtning som kan göra skada. Se till att vila upp dig om du har en stressig period. Om du hela tiden är stressad är det dags att se över vardagen. Återhämtning är väldigt viktigt i livet överlag. Ett tips är att sova tillräckligt många timmar varje natt.