Allt om lån

Så blir du sommarfräsch

Våren och sommaren står för dörren. När solen tittar fram och de tjocka kläderna åker av kan det vara trevligt att känna dig lite fräsch. Att preppa både hud och hår inför sol och bad är sådant som gör att du kan känna dig fräschare. När temperaturen höjs och det är dags för bara ben är det trevligt att ha vårdat dem lite innan. Att investera i en bra rakhyvel är en god idé om du vill ta bort oönskad hårväxt på benen. En rakhyvel kan du även använda för att ta bort hårväxt under armarna. Människor tycker olika kring hårväxt och det är upp till en var om håret ska vara kvar eller inte.

Återfukta huden

Oavsett om du rakar benen eller inte är huden något som du ska ta hand om. Att återfukta kroppen med en bra hudkräm och hyn i ansiktet med serum och ansiktskräm är viktigt att göra för att du ska se fräsch ut. Speciellt huden i ansiktet behöver du preppa inför sol och bad med mycket fukt. Direkt när solen tittar fram på våren är det dags att ta fram solskyddsfaktor. Solskydd är din allra bästa vän under sommarhalvåret. Solen är intensiv och kan orsaka skador på huden. Dessutom kan solen även påskynda hudens åldrandeprocess så om du vill undvika det är solskydd det du ska satsa på.

Få solbrända ben med brun utan sol

Inför sommaren kan det vara trevligt att ge fötterna en rejäl omgång. Det är inte jättekul att ha torra och spruckna hälar när sandalerna ska fram. Börja i god tid innan strumporna åker av med att fila och smörja fötterna. Om du inte gillar att ligga och sola kan du alltid fixa en fin bränna med brun utan sol. Att ha brunbrända ben är fint och det kan du snabbt fixa utan att sola en minut.

Vårda håret med inpackning

Håret tar liksom huden stryk av solens strålar. Att vårda håret med inpackning och hårmask är bra att göra. Det kan du göra redan innan sommaren för att boosta håret lite extra. Sedan är det bra om du fortsätter att göra det regelbundet under sommaren.