Allt om lån

Fixa en oförglömlig studentfest

Att ta studenten är en stor händelse i livet och helt klart värd att fira lite extra. För att ordna en lyckad studentfest krävs det planering. Det finns massor med bra tips som du kan ta med dig för att det ska bli en riktigt bra studentfest.

Maten är viktig på festen

Maten är ett viktigt inslag på studentmottagningen. Antingen kan du beställa catering av all mat eller så lagar du allt själv. Om du ska laga all mat är det viktigt att du börjar i god tid innan och verkligen planerar när du ska göra vad. Det bästa är också att bjuda på mat som är enkel att förbereda dagarna innan själva festen. Att bjuda på någon form av plockmat eller buffé är smidigt. Det blir enklare när gästerna kan ta för sig själva av maten. Det finns massor med rolig mat att göra som exempelvis minihamburgare. Tänk på att kolla upp om någon av gästerna är allergisk mot något eller om någon är vegan eller vegetarian. Det ska finnas något att äta för alla.

En studenttårta är nästintill ett måste på den speciella dagen. Tårta kan du antingen beställa eller baka själv. Tänk på att tårtan ska räcka till alla gästerna. När det kommer till bestick och tallrikar kan du göra det enkelt och använda engångsprodukter för att slippa en massa disk. Förutom allt fixande ska själva studenten planera kläder, frisyr och skor i god tid innan den stora dagen.

Dekorationer ger rätt stämning

Något som verkligen ger stämning är dekorationer. Dekorationerna gör nästan halva festen. Satsa på massor av ballonger, girlanger, dukar, serpentiner och björkris. Gult och blått är klassiska studentfärger, men det fungerar även bra att använda andra färger som exempelvis silver och guld. Om du planerar att ha festen utomhus är det en bra idé att ha någon form av regnskydd ifall det blir dåligt väder. Att ta in blommor från trädgården är också väldigt fina dekorationer att ha på borden, det är även väldigt somrigt.

Roliga inslag på festen

För att föreviga dagen är det en bra idé att avsätta tid för en fotosession. Ta både kort på studenten ensam men också några bilder med familjen och eventuella syskon. Det kommer vara roligt att ha foton och titta på för att minnas dagen. Det kan även vara kul att göra en speciell hörna på festen där du har samlat ihop minnen från studentens liv. Att ha någon form av gästbok där alla gäster kan skriva en hälsning till studenten är också ett trevligt inslag. För att alla gäster ska ha möjlighet att komma är det en bra idé att skicka ut inbjudningar i tid. Var noggrann med att skriva tid, plats, vägbeskrivning och andra viktiga detaljer.