Allt om lån

Bröstförstoring – så går det till

Går du i tankarna om att genomföra en bröstförstoring? Att vilja genomgå en plastikoperation för att förändra bröstens utseende kan bero på många olika saker. Här kommer du att få läsa mer om hur en bröstförstoring med implantat går till och vad som är viktigt att tänka på.

Det finns som sagt många anledningar till varför man kan vilja genomgå en bröstoperation. Det kan t.ex. handla om att du har gått ner väldigt mycket i vikt, något som har påverkat bröstens form och utseende. Många kvinnor är även missnöjda med sina bröst efter graviditet och amning. Andra orsaker kan handla om att man vill känna sig mer kvinnlig och helt enkelt ha en annan form och storlek på brösten. Oavsett varför du vill genomgå en bröstförstoring är det viktigt att du alltid vänder dig till en seriös och professionell klinik. Idag är Motiva de bröstimplantat som används mest på kliniker runt om i Sverige. Hittar du en klinik som använder dessa bröstimplantat kan du känna dig trygg.

Bröstförstoring – steg för steg

Hur går då en bröstförstoring med bröstimplantat till? Processen kan naturligtvis variera lite beroende på vilken klinik du väljer att använda dig av, men i de flesta fall ser det ut enligt nedan.

Steg 1: Hitta en bra klinik

Det är mycket viktigt att du väljer en klinik som är seriös och professionell. Titta på vilken utbildning och kunskap kirurgerna har och vilka omdömen kliniken har fått från andra besökare. Du ska aldrig välja en klinik som du känner dig osäker på eller där du inte får en bra kontakt med kirurgen. Det är trots allt denna person som ska genomföra ett stort ingrepp på dig.

Steg 2: Gå på konsultation

Det spelar ingen roll hur mycket du har googlat och vilken metod du tycker verkar bäst. Du måste alltid gå på en konsultation för att träffa kirurgen och för att denne ska kunna titta på dina förutsättningar. När du får testa implantatet är det inte alls säkert att du vill ha den storlek som du först hade tänkt dig. Kirurgen vet dessutom bättre och kan vägleda dig så att du får det resultat du vill ha.

Steg 3: Finansiering

Väljer du att boka in din bröstoperation kommer du att behöva finansiera denna. Betalningen ska oftast vara tillhands ca 14 dagar innan operationsdagen. Många kliniker erbjuder hjälp med finansiering via lån eller delbetalningar, men du kan också använda sparade pengar eller finansiera privat.

Steg 4: Operationsdagen

På operationsdagen är många spända och lite nervösa. Du dyker upp på kliniken på utsatt tid och får sedan hjälp av sköterskor att förbereda dig. Kirurgen kommer sedan in för att rita upp markeringar på dig och för ett sista samtal. När det är dags går du tillsammans med sköterskorna in till operationssalen och får narkos innan operationen sätter igång.

Steg 5: Uppvaket

En bröstförstoring tar ca 1-2 timmar beroende på hur omfattande den är och om andra kombinationsingrepp har behövt göras. Du vaknar upp på uppvaket efter operationen och kan känna dig ganska så mör och illamående. Det är heller inte ovanligt att frysa riktigt ordentligt. Säg till personalen om du mår dåligt så hjälper de dig att må lite bättre. Kom ihåg att alltid följa rekommendationerna för eftervård för att dina bröst ska läka så bra som möjligt.