Allt om lån

Sälj guld och bygg upp din privatekonomi

För att få bättre ekonomi behöver du mer pengar som du sedan får att växa. Ett smart sätt att sätta igång på allvar är genom att sälja guld och andra värdesaker. Pengarna använder du för att börja bygga upp din privatekonomi och skapa en bättre framtid.

Sälja guld

Bästa sättet att äga guld är i hedgefonder, inte genom att ha smycken hemma i badrumsskåpet som du inte använder. De flesta av oss är mycket rikare än vad vi tror. Gå igenom ditt hem och plocka fram allt guld och andra värdefulla föremål som du äger. Troligtvis handlar det om många tusenlappar. Du kan antingen bara ha kvar allt eller så använder du vissa av föremålen för att bygga dig en bättre framtid. Det absolut lättaste är att sälja guld till Diamantbrev då det inbringar mycket pengar, samtidigt som försäljningen är enkel. Du går bara in på Diamantbrev och beställer en kuvert av dem. Kuvertet är försäkrat, så dina saker är trygga. Sedan skickar du bara tillbaka dina guldsmycken till Diamantbrev. Inom ett dygn har du pengarna på kontot.

Bygg upp din privatekonomi

Nu börjar det roliga: arbeta med din ekonomi. I början kan det kännas lite motigt, men när du börjar se att det händer saker på dina olika konton så kommer det att bli lite av en hobby. Tänk dig att kunna ta sig igenom både pandemier och lågkonjunkturer utan att känna sig orolig. För att du har planerat ditt liv på riktigt.

Först och främst behöver du analysera din nuvarande ekonomiska situation. Hur mycket får du in varje månad ? Hur mycket behöver du till räkningarna? Hur mycket onödigt köper du? Vart tar dina pengar egentligen vägen? Gå in på din onlinebank och kolla saldon och historik. Ju fler kaffe på stan och liknande småsummor som du hittar, desto lättare kommer det att bli. Det betyder ju att det finns mer pengar än du tror.

Minska på utgifterna

Det första som du behöver göra är att minska på dina utgifter. Så att du får pengar över att investera. Kolla igenom appar i mobilen och liknande online prenumerationer. Det kan lätt dras 500 kronor i månaden på allt från streamningtjänster till spel eller tidningar. Ta bort allt onödigt. Lägg alla pengar som blir över på att betala av dina lån. Om du inte har några lån börjar du istället att spara och investera.

Öka inkomsterna

Du behöver öka dina inkomster för att snabbare bli skuldfri och för att dina pengar på börsen ska kunna växa. Starta ett företag vid sidan om eller så börjar du att jobba extra. Kan du hyra ut något ? Ett rum, bilen eller ditt förråd? Var kreativ så kommer du snart tjäna flera tusenlappar extra i månaden. Att sälja guld och andra värdefulla ägodelar är en bra start för att komma igång.