Allt om lån

Så håller du dina tänder i form

Att kroppen ska hållas i form talas det mycket om, och det går knappast att läsa en tidning utan att ämnet tas upp. Tänderna hör givetvis kroppen till, men det talas dessvärre mindre om dem. Tändernas hälsa har en stor inverkan på kroppen, och därutöver vill du såklart slippa onödig tandvärk.

Det finns mycket du kan göra för tänderna på egen hand. Men det finns tillfällen som kräver professionell tandvård, och du kan läsa mer på oralcare.se om du behöver tandvård eller tandblekning då de erbjuder flera olika tjänster för tänderna.

Viktigt med kontinuerliga besök hos tandhygienist

Anledningen till att det är viktigt med kontinuerliga undersökningar är att tandhygienisten eller tandläkaren får möjlighet att upptäcka eventuella hål, tandsten, tandstensinflammationer och andra sjukdomar i ett tidigt skede. Därutöver kan du underhålla tänderna bättre om du exempelvis får tandsten borttaget med jämna mellanrum. Alla människor har olika tandvårdsbehov, och tandsten kan exempelvis behöva tas bort ofta hos vissa och väldigt sällan hos andra. Om du talar med professionella inom tandvård, kan du få tips och råd om hur ofta du bör besöka tandläkaren eller tandhygienisten.

Estetiska förbättringar hos tandläkare

Utöver den allmänna tandvården, så finns det även estetiska förbättringar som du kan göra. På oralcare.se kan du bland annat läsa om tjänster som tandblekning eller hjälp med sneda eller missfärgade tänder. Att göra förändringar för tändernas utseende kan göra mycket för leendet. På oralcare.se kan du även få information om tandimplantat, som kan behövas eller önskas om du saknar en eller flera tänder. Det är dock inte enbart en estetisk förbättring då det även kan innebära tuggsvårigheter om du saknar tänder.

Egna rutiner för tändernas hälsa

De flesta känner till vad som bör undvikas i kosten när det kommer till tänderna. Men det är inte bara vad du äter som spelar roll, utan även när du äter. Du ska nämligen inte äta för många mål om dagen eller gå och småäta under dagens gång. Tänderna behöver få vila mellan målen och många rekommenderar därför att du väntar ungefär 2-3 timmar mellan målen. Att sköta om tänderna med exempelvis tandtråd är också något som kan göra skillnad för tandhygienen och därmed tandhälsan.

Tänk på att det kan finnas goda personliga råd att hämta inom tandvården, då alla inte har precis samma problematik med tänderna. Det kan gälla förebyggande råd för att slippa eventuella problem i framtiden. Det är en viktig anledning till att besöka tandvården kontinuerligt.