Allt om lån

Så jämför du lån

Att jämföra lån är en mycket viktig del av låneprocessen. Utan en jämförelse är det svårt att veta vilka lån som finns på marknaden och vilka aktörer som erbjuder det bästa förslaget. Med hjälp av en opartisk låneförmedlare kan du slippa göra allt slit själv och få bra förslag presenterade.

Hela vitsen med att jämföra lån är för att säkerställa att du inte drar på dig fler och högre kostnader än du egentligen behöver. Att låna pengar är ett bra sätt att finansiera en bil, bostad eller privata inköp, men det kan också bli en dyr historia om du inte väljer med omsorg. Så kallade högkostnadskrediter har blivit mycket vanliga, t.ex. i form av snabblån och SMSlån. Dessa låneformer är extra viktiga att jämföra för att du ska hitta ett bra alternativ, men vi rekommenderar att du genomgår processen – oavsett vad det är för låneform du är intresserad av.

Hur går en jämförelse till?

För att kunna jämföra lån behöver du använda dig av en bra låneförmedlare. Det finns flera olika att använda sig av och alla fungerar i princip på samma sätt. Genom att samarbeta med flera banker och långivare kan låneförmedlaren erbjuda dig flera lånelöften. Du väljer själv det som passar dig bäst och det är helt gratis att ansöka.

När du jämför lån gör du kort och gott en låneansökan. Du väljer vilken låneform du vill ha, hur mycket du önskar låna och vilken löptid som passar dig bäst. Därefter fyller du i uppgifter om dig själv, t.ex. ditt namn och din inkomst för att därefter skicka in ansökan. En kreditupplysning kommer att tas och inom 24 timmar har du fått svar från alla långivare som är villiga att erbjuda dig ett lån. Du väljer det som passar dig bäst, men du är inte bunden och behöver inte gå vidare om inget erbjudande faller dig i smaken.

Vilka lån kan man jämföra?

Idag har du möjlighet att jämföra alla olika typer av lån som finns på marknaden. Det innebär att du kan jämföra privatlån, blancolån, snabblån, lån utan UC, företagslån, billån, båtlån, bolån och mycket mer. Vissa låneförmedlare är nischade på en specifik kundgrupp, t.ex. företagare. Är du ute efter ett företagslån eller ett bolån rekommenderar vi att du använder dig av en sådan sajt. Det ger dig möjlighet att få bättre förslag från banker som verkligen är seriösa.

Vilka krav finns för att låna?

Hur kraven ser ut skiljer sig mycket mellan olika långivare och därför är det viktigt att du läser igenom dessa innan du sätter igång. Grundkraven är att du ska vara minst 18 år, vara folkbokförd i Sverige i minst 1 år och kunna uppvisa en taxerad inkomst från tjänst.