Allt om lån

Enkla knep för vitare tänder

Missfärgade tänder kan inte bara dra ner ditt utseende, utan det kan också få dig att upplevas som slarvig och påverka ditt självförtroende negativt. Många som lider av gula och missfärgade tänder undviker nämligen gärna att le i offentliga sammanhang och det är naturligtvis inte så det ska vara. Orsaken till varför man får missfärgade tänder kan variera väldigt kraftigt. För vissa beror det på maten och drycken man äter och för andra är det en fråga om hygien eller ärftlighet.

Oavsett orsak vill du med största sannolikhet få tänderna vita igen. Handlar det om ärftlighet kan det dock vara svårt, eftersom naturligt gula tänder endast kan bli vita om du använder dig av kemiska tandblekningar. Idag finns det många riktigt bra och seriösa tandblekningskit som du kan använda dig av i det egna hemmet, men det bästa är alltid att besöka en duktig och professionell tandläkare. En tandläkare kan hjälpa dig att få en riktigt effektiv tandblekning med ett resultat som du kan vara stolt över.

Bästa knepen för vita tänder

Med ett vitt leende kan du känna dig mer självsäker när du träffar vänner, går på arbetsintervju eller bara pratar med kassören på ICA. Här hittar du de smartaste och snabbaste lösningarna.

1. Bakpulver med folie

Bakpulver är sedan länge ett populärt och billigt sätt att bleka tänderna hemma. Bakpulver kan användas att borsta tänder med, men det kan också blandas med tandkräm tills det blir en pasta. Pastan lägger du sedan i folie och applicerar på tänderna. Kom ihåg att denna metod sliter på emaljen och därför bör du inte använda bakpulver kontinuerligt.

2. Skippa rökning och snus

Den absolut största boven till missfärgade tänder (utöver kaffe) är nikotin från cigaretter och snus. Att sluta med dessa produkter är inte bara viktigt för din hälsa, utan det gör också att dina tänder får vila från alla kemikalier och farliga gifter som orsakar missfärgningar. Vill du ha vita tänder är det dags att lägga cigaretterna och snuset på hyllan.

3. Jordgubbar

Jordgubbar är inte bara hur goda som helst, utan de är också utmärkta att använda när du vill ljusa till dina tänder. Se till att borsta tänderna noga innan, så att du får bort all smuts och plack. Därefter delar ju en jordgubbe på mitten och gnider sedan insidan mot sina tänder. Du får kanske inga enastående resultat, men med tiden blir tänderna faktiskt vitare.

4. Undvik missfärgande mat och dryck

Genom att undvika mat och dryck som missfärgar kan du minska risken för att drabbas av gula och missfärgade tänder. Mat som du bör undvika är bland annat färgad mat, så som kaffe, te, ketchup eller tomatsåser och tomatpuré. Den här typen av mat sätter sig gärna på tänderna och får dem att se ofräscha ut.